2011. július 31., vasárnap

ANCI - ALGAEVŐ HARCSA, hal, akvarisztika - Jelenlegi ára: 120 Ft

ELADÓK A KÉPEKEN LÁTHATÓ
ANCI - ALGAEVŐ HARCSÁK
Méretük: 2, 5-3 cm
AJÁNDÉK ÚSZÓ VIZINÖVÉNY!
Senki NE HARAGUDJON meg emiatt, de:
személyes átvétel Székesfehérváron,
a leütés után kapott címen, nem fuvarozok,
és nem szaladgálok senki után a halacskákkal!
(Köszönöm a megértést! )
Ancistrus temminckii..... minden túlzás nélkül állítható róla, "Ő" a legnépszerűbb algázó. Egyaránt megtalálható a kezdő és a vérprofi akvaristák medencéiben. Kimondottan "hálás" kis hal, az egyik örök nagy-nagy kedvenc. Jó alkalmazkodó képessége, a legtöbb díszhal betegséggel szemben rezisztenciája, egyszerű tartása-szaporítása, valamint békés természete miatt bátran ajánlható az akvarisztikával még csak ismerkedők számára is. Hazája Dél-Amerika (Brazília-Amazonas folyam). Itt főként a relatíve gyorsabb folyószakaszokat lakja. Bár eredeti élőhelyén a víz eléggé lágy, a közepes keménységű, neutrális kémhatású csapvíz tökéletesen megfelel tartására-tenyésztésére. A víz hőmérséklete szempontjából sincsenek extra igényei. Optimálisnak mondható számára a 22-28 fok közötti tartomány. Kifejlett mérete nem haladja meg a 13-14 cm-t.   A nemek megkülönböztetése ivarérett állatok esetében könnyű feladat. A hímek fején több, "antenna-szerű" kinövés látható, ezen kívül 2-3 cm-rel nagyobbak a nőstényeknél. Az ancistrus sp. anyagcseréje gyors, emiatt - testméretéhez képest - sokat ürít, így a rendszeres, részleges vízcsere, bomlástermékektől mentes víz, valamint a megfelelő biológiai szűrés, kiemelten fontos tényezők egészségének megőrzése szempontjából.  Mindenevő, de mint minden algázó rendszeres, növényi eredetű táplálékot igényel (uborka, cukkini, gyermekláncfű zsengébb hajtásai). Emellett a megfelelő emésztéshez szüksége van valamilyen "fafélére" is (szőlőtőke, vasfa). Testmérete és bizonyos szintű revier tartó magatartása miatt 80-90 literesnél kisebb medencébe nem javaslom tartását. Viszonylag lassan fejlődik-válik ivaréretté (1, 5-2) év.
Az ívást követően az ikrákat a hím gondozza, ilyenkor magatartása - amennyiben társas medencében tartjuk -  agresszívvé válhat a medence többi lakójával szemben.  
Az ivadék az ívástól számított 10-12. napon úszik el. Indító eleségként legoptimálisabb az alga, de szóba jöhet a fagyasztott paraj, fagyasztott, pépesített zöldborsó is.
Az ivadék amíg el nem éri a 3-4 cm-es nagyságot viszonylag kényesnek mondható. Érzékenyen reagál a hirtelen vízváltozásra, infusoria-ra, bomlástermékektől terhelt vízre, zsúfoltságra.


Jelenlegi ára: 120 Ft

Az aukció vége: 2011-08-07 20:40
. ANCI - ALGAEVŐ HARCSA, hal, akvarisztika - Jelenlegi ára: 120 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése