2011. július 1., péntek

Orbán Gyöngyi: Irodalmi szöveggyűjtemény - Jelenlegi ára: 1 690 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Irodalmi szöveggyűjteményA könyv listaára: 1901 Ft. Leírás:
Orbán Gyöngyi Megértő irodalomolvasás (200308162) című, elsős középiskolásoknak szóló tankönyve beavató célú kiadvány, amely nem elsősorban meghatározott korok irodalomtörténeti tényanyagát közvetíti a 14-15 éveseknek, hanem értő, önálló elemzéseket elvégezni tudó olvasókká nevelheti őket. Sőt, a tankönyv írója a tárgyalt stíluskorszakokat sem egyszerűen irodalmi alkotásokon mutatja be, hanem olyan művelődéstörténeti, szellem- és művészettörténeti nézőpontból, amelynek segítségével a diákok egy-egy korszak atmoszféráját, szellemi életének teljességét is érzékelhetik. A tankönyv mellé szerkesztett szöveggyűjtemény is pontosan ezt a szemléletet tükrözi. A tankönyv szerkezetét követve, Megértés, értelmezés cím alá fogva olyan műveket és műrészleteket közöl, amelyek plasztikus képet adnak alkotómű)befogadó együttműködéséről és egymásra hatásáról, a műelemzés lehetőségeiről (pl. Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani Örkény István: Ballada a költészet hatalmáról Kovács András Ferenc: Új Grammatikák Arisztotelész: Poétika Balázs Béla: A látható ember stb. ) A tankönyvben tárgyalt három nagy stíluskorszak (Középkor Reneszánsz Barokk) fejezeteiben sem csupán az adott időszak reprezentáns és iskolai szempontból kötelező alkotásai vonulnak föl, hanem olyan írások, amelyek az utókorból visszanézve adnak a ma emberéhez közelálló képet a középkorról, a reneszánszról és a barokkról, illetőleg azt példázzák, miként látták a későbbi korok írói, költői a szóban forgó időszakot, stílust. Így pl. a középkori fejezet élén részlet olvasható Kós Károly Az országépítő című regényéből, a reneszánsznál Lyka Károly tanulmánya, a Reneszánsz művészet áll, a barokk esetében pedig Móricz Erdélyének egy passzusa. És csak ezek után következnek a stíluskorszak híres, nevezetes magyar- és világirodalmi alkotásai a regős énekektől Moliére-ig. A szöveggyűjtemény - ahogyan a tankönyv is - nemcsak középiskolai irodalomtanulási segédlet, de érdeklődő fiatalok számára eligazító, orientáló kalauz. ISBN: 963-346-574-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 690 Ft

Az aukció vége: 2011-07-05 15:48
. Orbán Gyöngyi: Irodalmi szöveggyűjtemény - Jelenlegi ára: 1 690 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése